غلبه بر اهمال‌کاری

غلبه بر اهمال‌کاری

1K
بدون دیدگاه

به زودی …

این صفحه را به اشتراک بذارید!

غلبه بر اهمال‌کاری نیازمند دانستن دلایل اصلی و پیدا کردن راه‌های قابل انجام است. موضوعی که در این مقاله سعی کردیم تا آن را به شما آموزش دهیم. حتما برای شما هم بارها و بارها پیش آمده است که درصدد انجام کارها و فعالیت‌های بسیاری بوده‌اید اما نمی‌توانید به درستی اولویت بندی کنید و آن‌ها را در زمان مناسب و مشخص پیش ببرید. در این شرایط دچار اضطراب و نگرانی می‌شوید و شرایط سختی را تجربه می‌کنید. به سراغ کارهای بیهوده و غیر ضروری می‌روید و نمی‌دانید چکونه حجم زیادی از کارهای خود را اولویت بندی کنید.

فهرست محتوا نمایش

| حتما بخوانید:  غلبه بر ترس

بسیاری از ما در زندگی این روزمره این موارد را تجربه می‌کنیم. داستان و اتفاقی تکراری که حداقل یکبار در طول زندگی با آن مواجه شده‌ایم. این اتفاق را که می‌توان اهمالکاری نامید، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. این دلایل مختلف، هریک راهکارهای متفاوتی را دارند. از همین رو در این مقاله پس از بیان دلایل مختلف اهمالکاری به سراغ راه‌های غلبه بر اهمال‌کاری رفتیم و درباره آن چند نکته اساسی را بیان کردیم. نکاتی که امید است با خواندن آن‌ها بتوانید به نتایج کاملی برسید و شرایط را برای خود تغییر دهید.

راه‌های غلبه بر اهمال‌کاری

تفاوت بین دو موضوع اهمال‌کاری و تنبلی

یکی از موضوعاتی که در بیان شدن اهمالکاری سوال برانگیز است، تفاوت بین اهمالکاری و تنبلی است. اگر این نکته را بدانید، در مسیر غلبه بر اهمالکاری می‌توانید با موفقیت بیشتری پیش بروید. اهمالکاری و تنبلی ممکن است در نتیجه خود مشابه باشند و به انجام نشدن فعالیت‌های اصلی منجر شوند. اما باید بدانید که تنبلی به منظور عدم علاقه به انجام فعالیت است. این در حالی است که اهمالکاری به دلیل نداشتن توانایی مدیریت زمان و اولویت بندی به وجود می‌آید. فرد اهمالکار معمولا به جای مشغول شدن به فعالیت‌های اصلی، به فعالیت‌های غیرضروری و بی‌اهمیت بها می‌دهد. در واقع توانایی مدیریت کردن و اولویت بندی فعالیت‌های خود را نداشته و این موضوع منجر به افت عملکرد در او خواهد شد.

شناخت دلایل اصلی اهمال‌کاری؛ راهی برای درمان آن

برای آن که بتوانید هر مشکلی را برطرف کنید و به درمان آن بپردازید، لازم است تا در اولین قدم نسبت به دلایل به وجود آمدن مشکل اطلاعاتی را داشته باشید. اگر خود را فردی اهمالکار می‌دانید و به دنبال راه‌های غلبه بر اهمالکاری هستید، ابتدا در این بخش دلایل اهمالکاری خود را به خوبی بشناسید.

درگیری با افسردگی خفیف

افسردگی می‌تواند به عنوان یکی از دلایل اهماکاری شناخته شود. فردی که با فاسردگی خفیف دست و پنجه نرم می‌کند، برای انجام دادن فعالیت‌های مهم خود انگیزه و شوق کافی را ندارد. حتی فعالیت‌های هیجان انگیز و دوست داشتنی نیز برای او به مرور کمرنگ شده و معنایی ایجاد نمی‌کنند. از همین رو به فعالیت‌های غیر ضروری مشغول می‌شود و از انجام فعالیت‌های روزانه خود باز می‌ماند.

| حتما بخوانید:  اعتماد به نفس پایین و افسردگی

ترس از بازخورد منفی دیگران

از دیگر دلایل درگیری با اهمالکاری، درگیر بودن با نظر منفی دیگران است. زمانی که شما به نظرات دیگران بسیار اهمیت می‌دهید، امکان انجام فعالیت‌های مورد علاقه خود را به راحتی ندارید. از همین رو همیشه از شنیدن نظرات منفی دیگران واهمه دارید. در نتیجه فعالیت‌های موردعلاقه خود را به مرور کاهش می‌دهید و از انجام آن‌ها خودداری خواهید کرد.

وجود اضطراب و ترس منفعل کننده

ترس و اضطراب به صورت کلی عاملی برای حرکت به سمت فعالیت‌های روزانه هستند. زمانی که اضطراب موضوعی در شما پررنگ می‌شود، به سمت آن حرکت کرده و به دنبال انجام دادن آن هستید. البته این موضوع تا زمانی است که اضطراب بیش از اندازه نشده و شما را به فردی منفعل تبدیل نکرده باشد. زمانی که اضطراب بیش از اندازه می‌شود، می‌تواند کارهای روزانه شما را مختل کرده و موجب منفعل شدن شما در انجام کارهای روزمره بشود.

| حتما بخوانید:  راه‌های غلبه بر استرس

درگیری با نقص توجه و اختلال بیش‌فعالی

یکی از پررنگ‌ترین اختلالاتی که می‌تواند سبب بروز اهمالکاری شود، اختلال بیش‌فعالی است. اختلال بیش‌فعالی مشکلی است که تاثیر خود را بر روی نورون‌های مغزی دارد. فردی که با بیش‌فعالی درگیر است، به سختی می‌تواند انگیزه لازم برای شروع فعالیت را در خود تقویت کند. از همین رو در بسیاری از شرایط انجام دادن کارها را بارها و بارها به تعویق می‌اندازد و هربار منتظر فرصتی جدید و بهتر است.

شناخت دلایل اصلی اهمال‌کاری؛ راهی برای درمان آن

عدم مسئولیت‌پذیری نسبت به زندگی خود

زمانی که یک فرد نسبت به زندگی خود مسئولیتی را نمی‌پذیرد و منتظر رسیدن به آرزوهای خود با کمک دیگران است، انجام کارها بسیار سخت و دشوار می‌رسد. افراد بی‌مسئولیت معمولا منتظر دیگران هستند تا برای شروع کار به کمکشان بیایند و همراه آن‌ها شوند. موضوعی که ممکن است بسیار سخت و انجام نشدنی باشد. همین درخواست سبب می‌شود تا بارها و بارها شروع فعالیت توسط این افراد به تعویق بیفتد.

کمبود انگیزه برای انجام فعالیت‌های مختلف

در بسیاری از موارد ممکن است فعالیت مورد نظر، فعالیتی هیجان انگیز و جذاب نباشد و انگیزه مورد نیاز برای انجام دادن آن در فرد وجود نداشته باشد. به همین دلیل این اتفاق به مرور موجب به تعویق افتادن کارها می‌شود و اولویت بندی درستی برای آن شکل نمی‌گیرد.

| حتما بخوانید:  جملات انگیزشی حال خوب

کمالگرایی و نیاز به انجام کارها به بهترین شکل ممکن

یکی از اصلی‌ترین دلایل و عوامل درگیری با اهمالکاری، کمالگرایی است. افرادی که به دنبال انجام دادن کارها به بهترین شیوه ممکن هستند، ممکن است برای شروع هرکاری به دنبال بهترین شرایط باشند. بهترین شرایط نیز امری ایده‌آل است و کمتر زمانی ممکن است به وجود آید. از همین رو برای این افراد شروع یک فعالیت و کار به مراتب به تعویق می‌افتد و سخت و دشوار می‌شود.

راه‌های غلبه بر اهمال‌کاری و چگونگی بهره بردن از هرکدام

حال که با چیستی اهمالکاری آشنا شدید، لازم است تا درباره راهکارهای غلبه بر اهمال‌کاری نیز نکاتی را بدانید. هریک از دلایل و عوامل بیان شده برای خود راه جلوگیری خاص و مشخصی را دارند که می‌تواند شرایط را بهبود بخشد. در این بخش با خواندن این موارد می‌توانید بهترین روش مورد نظر برای خود را یافته و به نتایج دلخواه‌تان برسید.

راه‌های غلبه بر اهمال‌کاری و چگونگی بهره بردن از هرکدام

قورباغه‌ات را قورت بده

ممکن است این جمله را بارها و بارها شنیده باشید اما باید بدانید که معنای آن چیزی فراتر از همین جمله است. زمانی که یک کار سخت پیش رو دارید و در کنار آن چندین فعالیت دیگر را نیز باید به اتمام برسانید، در اولین قدم به سراغ سخت‌ترین کار بروید. با انجام دادن این فعالیت سخت، چندین مرحله جلو رفته‌اید و بعد از آن به راحتی می‌توانید فعالیت‌های ساده خود را به انجام برسانید.

استفاده از قانون پنج ثانیه

اگر به دنبال غلبه بر تنبلی و اهمالکاری خود هستید، استفاده از قانون پنج ثانیه را فراموش نکنید. برای شروع هر کار از زمانی که به ذهنتان می‌رسد تا اولین مرحله شروع آن، 5 ثانیه بشمارید. پس از تمام شدن 5 ثانیه کار و فعالیت را شروع کنید. حتی از ساده‌ترین و پیش‎پا افتاده‌ترین مراحل آن!

افزایش اعتماد به نفس در خود در جهت غلبه بر اهمال‌کاری

همان‌طور که خواندید، یکی از اصلی‌ترین دلایل اهمالکاری، درگیری با نظرات دیگران است. زمانی که شما اعتماد به نفس را در خود افزایش دهید، دیگر نظر دیگران برای شما به میزان قبل موثر نخواهد بود و به خودتان اعتماد بیشتری را دارید. از همین رو می‌توانید بر اهمالکاری خود غلبه کرده و به سوی انجام دادن فعالیت‌ها به پیش روید.

اولویت بندی کردن کارهای روزانه

اولویت بندی کردن کارهای روزانه

یکی از اصلی‌ترین مشکلات افراد اهمالکار عدم توانایی در اولویت بندی کردن کارها است. زمانی که بتوانید برای کارهای خود سه دسته بندی مهم و ضروری، بی‌اهمیت و مهم اما غیرضروری را در نظر بگیرید، می‌توانید اولویت بندی بهتری برای شروع کارهای خود داشته باشید.

ایجاد تعهد زمانی برای مدتی کوتاه

برای شروع به فعالیت و غلبه بر اهمالکاری در اولین قدم‌ها، خود را برای مدت زمانی کوتاه متعهد کنید. شروع کردن با زمان نیم ساعته، می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید نیم ساعت به فعالیت مورد نظر خود بپردازید. ممکن است این مدت زمان کم به نظر برسد، اما برای شروع می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

پذیرفتن نواقص و نقاط ضعف خود

هر انسانی دارای نقاط ضعف و قوت خاص خود است. اگر به دلیل داشتن نقاط ضعف، نمی‌توانید کارهای ضروری خود را آغاز کنید، در ابتدا این نقاط ضعف را در خود بپذیرید. با پذیرفتن نقاط ضعف می‌توانید آن‌ها را بهبود بخشیده و به مرور به نقاط قوت تبدیل کنید.

تقسیم کردن فعالیت به مراحل کوچک

زمانی که حجم زیادی از کار را مشاهده می‌کنید و به بزرگ بودن فعالیت پی می‌برید، احتمالا شروع کار و فعالیت بسیار سخت می‌شود. اگر می‌خواهید که این موضوع برای شما سخت و غیرقابل دسترسی نباشد، بهتر است تا کار بزرگ خود را به مراحل کوچک تقسیم کنید و از کوچک‌ترین مراحل برای شروع کار شروع کنید.

داشتن برنامه ریزی دقیق و واقع بینانه برای غلبه بر اهمال‌کاری

داشتن برنامه ریزی دقیق و واقع بینانه برای غلبه بر اهمال‌کاری

یک برنامه‌ریزی دقیق و واقع بینانه به شما کمک می‌کند تا از خود توقع بیش از حد نداشته باشید. ساعات مفید کاری شما در طول روز چیزی در حدود 8 تا ده ساعت است. پس برنامه‌ریزی برای 15 ساعت شبانه روز امری بیهوده و غیرواقعی است و نمی‌تواند به نتیجه برسد. این به نتیجه نرسیدن به مرور تبدیل به اهمالکاری شده و جلوی شروع کردن فعالیت‌ها را برای شما می‌گیرد.

جذابت بخشیدن به فعالیت سخت و دشوار

از دیگر راه‌های غلبه بر اهمالکاری می‌توان به جذاب نشان دادن هر فعالیت سخت و دشوار اشاره کرد. اگر شروع کردن یک کار برای شما سخت است، به بخش‌های دوست داشتنی آن توجه کنید و سعی کنید تا این بخش‌ها را بیش از دیگر بخش‌ها ببینید.

ایجاد کردن عادات رفتاری مثبت در خود برای غلبه بر اهمال‌کاری

با تبدیل رفتارهای مثبت به عادت‌های روزانه می‌توانید غلبه بر اهمالکاری را به سادگی در برنامه خود پیاده‌سازی کنید. تمامی مواردی که تا به اینجا ذکر شدند، می‌توانند در لیست‌ عادات رفتاری مثبت شما قرار گیرند.

| حتما بخوانید:  برای تغییر از کجا شروع کنم؟

نتیجه اندیشی و توجه به عواقب اهمالکاری

با توجگه کردن به عواقب اهمالکاری و از بین رفتن آرزوهای دور و دراز خود می‌توانید انگیزه مورد نیاز برای شروع کار را در خود ایجاد کنید. دیدن واقع بینانه آینده با اهمالکاری به شما کمک خواهد کرد تا از اهمالکاری و تنبلی دور شوید.

اصلاح کردن نوع گفت‌وگو با خود و در درون

یکی از اصلی‌ترین معضلاتی که منجر به اهمالکاری می‌شود، نداشتن رفتار و مکالمه درست با خود است. زمانی که شما دائما خود را سرزنش می‌کنید، برای شروع کارهایتان با مشکلات بسیاری روبه‌رو خواهید بود.

ایجاد کردن انگیزه‌های غیرمستقیم در زندگی برای غلبه بر اهمال‌کاری

انگیزه به عنوان یکی از عوامل مهم برای شروع هر کاری شناخته می‌شود که در صورت نبود آن ممکن است شروع کار با دشواری بسیاری روبه‌رو شود. ایجاد انگیزه برای شروع کارها به عنوان یک راهکار مهم برای غلبه بر اهمالکاری شناخته می‌شود.

ایجاد کردن انگیزه‌های غیرمستقیم در زندگی برای غلبه بر اهمال‌کاری

افزایش توانایی و قدرت تصمیم‌گیری در لحظه

اگر بتوانید به خوبی در لحظه تصمیم بگیرید و قدرت تصمیم گیری خوبی را در خود ایجاد کنید، دیگر برای شروع کارهایتان با مشکل و اهمالکاری روبه‌رو نمی‌شوید. یکی از اصلی‌ترین معضلات افراد اهمالکار عدم توانایی تصمیم گیری در لحظه است که برخی از این مشکلات را برای آن‌ها به وجود می‌آورد.

در نظر گرفتن تشویق و پاداش برای انجام کارها به جهت غلبه بر اهمال‌کاری

اگر می‌خواهید که کارها را به خوبی شروع کنید و بر اهمالکاری خود غلبه کنید، در شروع مسیر برای خود پاداش و تشویق تعیین کنید. داشتن پاداش‌های هرچند کوچک و ناچیز می‌تواند به روان شما کمک کند تا در مسیر غلبه بر اهمالکاری قدم بردارد.

از بین بردن محرک‌های اهمالکاری در ذهن و واقعیت

در زمان انجام فعالیت‌ها با شناسایی کردن محرک‌های ذهن خود می‌توانید از اهمالکاری‌تان بکاهید. مواردی که می‌تواند تمرکز شما را از موضوعات اصلی دور کرده و موجب اهمالکاری شما بشود را بشناسید و به مرور آن‌ها را از بین ببرید.

| حتما بخوانید:  تقویت اراده با 8 راهکار ساده اما موثر

جمع بندی پایانی مقاله

اگر شما هم در روزمره خود با اهمالکاری درگیر هستید و نمی‌توانید فعالیت‌های مورد نظر خود را در زمان مشخص انجام دهید، اگر همیشه کارهای خود را به فرداهای نیامده می‌سپارید و هربار برای انجام دادن آن‌ها با مشکل روبه‌رو هستید و اگر می‌خواهید که بر این مشکلات فائق آیید، مقاله پیشین برای شما است. در این مقاله سعی کردیم تا آموزش غلبه بر تنبلی و اهمالکاری را با ادبیات بسیار ساده و روان داشته باشیم. در ابتدا از چیستی اهمالکاری سخن گفتیم و تفاوت‌هایی را بین دو موضوع تنبلی و اهمالکاری قائل شدیم. پس از آن، به سراغ دلایل درگیر شدن با اهمالکاری رفتیم و در نهایت نیز از راه‌های غلبه بر اهمالکاری نکاتی را بیان کردیم. نکاتی که امید است برای شما مفید بوده و بتواند نتایج خوبی را به ارمغان آورد.

منابع: mostafaeehonarehzendegidr-sanaie

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات کاربران
بازخورد داخلی
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مطالب
داغ‌ترین برچسب‌ها
0
تجربه و دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx