غلبه بر حواس پرتی

غلبه بر حواس پرتی

988
بدون دیدگاه

به زودی …

این صفحه را به اشتراک بذارید!

یکی از معضلاتی که این روزها می‌تواند سبب کاهش کیفیت فعالیت و کارهای زندگی شود، افزایش یافتن میزان حواس پرتی در زندگی است. این موضوع که با افزایش وسایل الکترونیکی ارتباط مستقیمی دارد، می‌تواند باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری از جمله اهمال کاری، تضعیف اراده و کاهش اعتماد به نفس شود. از همین رو در زندگی صنعتی امروزه مشکلات عدم تمرکز و افزایش حواس پرتی بیشتر شایع بوده و دیده می‌شود. در این مقاله و در ادامه به دنبال بهبود این شرایط، راهکارهایی را بیان کردیم. 18 مورد از راه‌های غلبه بر حواس پرتی که هرکدام به تنهایی می‌توانند سبب بهبود وضعیت تمرکز شما بشوند. با خواندن این موارد و نکات بیان شده در آن، می‌توانید راهی برای بهبود وضعیت سلامت روانی خود ایجاد کنید.

فهرست محتوا نمایش

راه‌های غلبه بر حواس پرتی

راه‌های غلبه بر حواس پرتی

غلبه بر حواس پرتی موضوعی است که می‌تواند با استفاده از راهکارهای بسیاری پیگیری شود. این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا کیفیت بهتری را در کار خود داشته باشید. در ادامه به 20 مورد از راه‌های غلبه بر حواس پرتی می‌پردازیم:

1. داشتن اهداف و چشم انداز مشخص در زندگی

برای آن که بتوانید بر حواس پرتی‌های متعدد خود غلبه کنید و تمرکز بیشتری بر کارها و فعالیت‌های روزانه خود داشته باشید، لازم است تا برای هر فعالیت بتوانید هدف مشخصی را تعیین کنید. داشتن هدف مشخص و چشم انداز برای انجام هر فعالیت به شما کمک خواهد کرد تا نتیجه بهتری به دست آورده و بتوانید مسیر را با کمترین میزان دور شدن پیش بروید. از همین رو پیش از شروع هرکاری بر روی هدف و چشم انداز خود دقت داشته باشید و آن را به دقت برای خودتان شفاف کنید.

| حتما بخوانید:  غلبه بر اهمال‌کاری

2. انجام دادن کارهای اصلی و مهم در اسرع وقت

راه دیگری که می‌تواند به شما کمک کند تا حواس پرتی کمتری را در طی روز تجربه کنید و با کیفیت بیشتر و بهتری در مسیر رسیدن به نتایج مورد نظر خود قدم بردارید، انجام دادن کارهای اصلی در اولین قدم است. شما در ابتدای روز معمولا انرژی بیشتری دارید و بهتر می‌توانید بر روی موارد مهم و اصلی مورد نظرتان تمرکز کنید. اگر بتوانید کارهای اساسی خود را در اول روز انجام دهید، احتمالا تمرکز بیشتر و حواس پرتی کمتری را در طی زمان انجام کار تجربه خواهید کرد.

3. جذابیت بخشیدن به فعالیت و کار در حال انجام برای غلبه بر حواس پرتی

به عنوان یک راهکار دیگر که می‌تواند در مسیر غلبه بر حواس پرتی به شما کمک می‌کند، می‌توانید از جذاب کردن فعالیت‌های مورد نظر خود استفاده کنید. جذاب کردن یک فعالیت می‌تواند با میزان افزایش تمرکز در حین انجام آن رابطه مستقیم و کاملی داشته باشد. از همین رو دقت داشته باشید که یک فعالیت را به چه شکل برای خود تعریف می‌کنید و چگونه به دنبال انجام دادن آن هستید.

جذابیت بخشیدن به فعالیت و کار در حال انجام برای غلبه بر حواس پرتی

4. تقسیم کردن کار به ابعاد کوچک و قسمت‌های ساده

یکی از عوامل و دلایل حواس پرتی، طولانی شدن زمان مشغولیت و فعال بودن است. اگر می‌خواهید که کار خود را با تمرکز بیشتری انجام دهید و غلبه بر حواس پرتی خود را بهبود بخشید، از تقسیم کردن کارهای خود به ابعاد کوچک استفاده کنید. با کوچک کردن کار برای خود شرایطی را ایجاد می‌کنید که نیاز کمتری به تمرکز داشته باشید. این خود می‌تواند به عنوان یک مسیر و تمرین برای افزایش تمرکز به شما کمک کند تا به مرور تمرکز بیشتری را داشته باشید و بتوانید ذهن خود را به صورت بهتری مدیریت کنید.

5. تمرکز کردن بر روی انجام کارهای کمتر با کیفیت بیشتر

به جای آن که به دنبال انجام دادن تعداد کارهای بسیاری باشید، بر روی چند کار محدود تمرکز کنید و به دنبال انجام بهتر و باکیفیت‌تری برای آن‌ها باشید. از این رو لازم است تا فعالیت‌های خود را کم و محدود کنید. زمان بیشتری را برای فعالیت‌های کمتری بگذارید و اجازه دهید تا ذهن شما مشغولیت کمتری را تجربه کنید. به این ترتیب راهی برای غلبه بر حواس پرتی پیدا خواهید کرد.

| حتما بخوانید:  غلبه بر افسردگی

6. نوشتن احساسات و هیجانات بالا آمده در زمان انجام فعالیت

زمانی که در حال انجام یک کار هستید، ممکن است بارها و بارها احساسات شما حواستان را پرت کنند و اجازه تمرکز کردن را به شما ندهند. اگر به دنبال داشتن تمرکز بیشتری هستید، در این مرحله می‌توانید از یک کاغذ و خودکار بهره بگیرید. در حین انجام کارهای خود، دفترچه‌ای را کنار دستتان بگذارید و احساساتی را که تجربه می‌کنید، بر روی کاغذ بیاورید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا کنترل بهتری را بر روی تمرکز خود داشته باشید و بتوانید غلبه بر حواس پرتی را نیز تمرین کنید.

7. افزایش دادن انگیزه برای انجام کارها به شکلی بهتر و سریع‌تر

اگر می‌خواهید که بر روی کارهای خود تمرکز بیشتری را داشته باشید، لازم است تا انگیزه بیشتری را برای هر فعالیت خود ایجاد کنید. داشتن انگیزه به شما کمک می‌کند تا با اشتیاق بیشتری مسئله را حل کنید و بر روی آن دقت داشته باشید. این تمرکز و دقت به شما کمک می‌کنند تا غلبه بر حواس پرتی را افزایش داده و بتوانید با کیفیت بهتری کارهای خود را به اتمام برسانید.

دور کردن گوشی از خود و بی‌صدا کردن آن در زمان انجام کار به جهت غلبه بر حواس پرتی

8. دور کردن گوشی از خود و بی‌صدا کردن آن در زمان انجام کار به جهت غلبه بر حواس پرتی

یکی از اصلی‌ترین عوامل حواس پرتی استفاده دائمی از گوشی است. تحقیقات نشان می‌دهد که گوشی به عنوان یکی از عوامل حواس پرتی می‌تواند بر روی میزان تمرکز فرد تاثیر گذاشته و موجب کاهش تمرکز بشود. اگر می‌خواهید که گوشی برای شما ایجاد حواس پرتی را نداشته باشد، بهتر است تا در زمان انجام کارهای مهم، گوشی خودتان را روی حالت بی‌صدا قرار دهید و در فاصله‌ای دور از خود نگه دارید. به این ترتیب راهی برای غلبه بر حواس پرتی ایجاد کرده‌اید.

9. در نظر گرفتن پاداش و هدیه برای انجام دادن کارها در اسرع وقت

برای افزایش انگیزه در کارهایتان و انجام دادن سریع‌تر آن‌ها می‌توانید تا برای هر مرحله از کار و انجام شدن آن، پاداشی را در نظر بگیرید. در صورتی که می‌خواهید کارهای خود را باکیفیت بیشتر و بهتری به پیش ببرید، قرار دادن پاداش مناسب می‌تواند حال بهتری را برای شما ایجاد کند و به افزایش تمرکز و کاهش حواس پرتی نیز بینجامد.

| حتما بخوانید:  غلبه بر اهمال‌کاری

10. نظم دادن به محیط اطراف و فراهم کردن فضایی برای تمرکز بیشتر

به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل حواس پرتی می‌توان به حضور در محیط شلوغ و بی‌نظم اشاره کرد. اگر قرار است فعالیتی را آغاز کنید که نیاز به تمرکز بسیاری دارد، لازم است تا در اولین قدم از مرتب بودن محیط اطراف خود مطمئن باشید. داشتن یک محیط مرتب و آرام به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید از عوامل حواس پرتی بکاهید و بر میزان تمرکز خود بیفزایید.

11. داشتن زمان و فرصت مناسب برای استراحت در حین انجام دادن کار

اگر پس از خسته شدن دچار کاهش تمرکز و افزایش حواس پرتی می‌شوید، بهتر است تا در زمان مناسب به فکر استراحت و تایم آزاد برای خود باشید. در بین انجام کارها سخت و سنگین، داشتن زمان استراحت مناسب با میزان سختی آن می‌توان سبب بهبود وضعیت روانی و تمرکز شما شود.

استفاده از جدول زمانی و مدیریت زمان مناسب در طی فعالیت‌های مختلف

12. استفاده از جدول زمانی و مدیریت زمان مناسب در طی فعالیت‌های مختلف

اگر نمی‌دایند که در چه زمانی قرار است مشغول به چه فعالیتی باشید، خود موجب افزایش حواس پرتی در ذهن شما می‌شود. برای افزایش دادن میزان تمرکز در ذهن خود و بهبود بخشیدن آن، لازم است تا مدیریت زمان درستی داشته باشید. مدیریت زمانی که به شما کمک کند تا در زمان مناسب و دقیق به کار مشخص شده پرداخته و کاملا به موقع از بروز حواس پرتی و عوامل آن جلوگیری را به عمل آورد.

13. درمان اساسی اختلالات حواس پرتی مانند بیش‌فعالی و مشکلات نقص توجه

یکی از علل و ریشه‌های حواس پرتی، درگیر بودن با اختلالات تمرکز است. بیش‌فعالی و نقص توجه به عنوان اصلی‌ترین عامل در حواس پرتی و عدم تمرکز شناخته می‌شود که با دریافت درمان می‌توان شرایط بهتری را برای فرد ایجاد کند. در صورت مشاهده علائم حواس پرتی و عدم تمرکز و توجه می‌توانید با کمک گرفتن از یک متخصص از درگیری با این اختلالات آگاهی پیدا کنید.

14. تمرکز کردن بر روی یک کار در زمان مشخص و استفاده از راهکار کار عمیق

کار عمیق و مشغول شدن به کار عمیق می‌تواند به عنوان یکی از راه‌های غلبه بر حواس پرتی شناخته شود. برای این کار لازم است تا در یک زمان مشخص، تنها به یک فعالیت مشغول باشید. برای خود تعیین کنید که در بازه زمانی مشخص قرار است تا به این فعالیت بپردازید و در حین آن، به سراغ فعالیت‌های دیگر نخواهید رفت. به این ترتیب ذهن خود را تربیت می‌کنید و به او تمرکز کردن را آموزش می‌دهید.

| حتما بخوانید:  غلبه بر ترس

15. نوشتن عوامل حواس پرتی در حال انجام کار و تخصیص زمان مناسب به هرکدام

اگر در حین انجام کار به موارد بسیاری مشغول می‌کنید و فکر شما در مسیراهی مختلفی حرکت می‌کند، در اولین قدم هر فکر و مسئله دیگر را بر روی کاغذ یادداشت کنید. با یادداشت کردن مسائل دیگر می‌توانید زمانی پس از تمام شدن کار را برای آن مشخص کنید. به این ترتیب ذهن خود را بر روی موضوع متمرکز کرده و به او یادآوری می‌کنید که زمان اکنون متعلق به چه فعالیتی است.

16. زمان گذاشتن برای فعالیت‌های مورد علاقه و انجام کارهای دوست داشتنی در زمان مناسب

اگر در حین انجام کارهای مختلف، کارهای دوست داشتنی و محبوبتان ذهن شما را مشغول می‌کند و دوست دارید به آن کارها مشغول شوید، زمان مناسبی را برای آن‌ها اختصاص نداده‌اید. برای آن که بتوانید در هر زمان تنها به یک کار بپردازید و فعالیت‌های سخت و دشوار را نیز به انجام برسانید، لازم است تا در طول روز فعالیت‌های دوست داشتنی و جذابی نیز برای خود داشته باشید.

 مورد از راه‌های غلبه بر حواس پرتی

17. تفکیک کردن فعالیت‌های کاری و روزمرگی زندگی از یکدیگر و تخصیص زمان مناسب برای هریک

یکی از موضوعات و دلایل عدم تمرکز می‌تواند مخلوط شدن فضای کاری و محیط زندگی باشد. در صورتی که نتوانید تفکیک خوبی را بین این دو محیط برقرار کنید، به راحتی شرایط

حواس پرتی را برای خود ایجاد می‌کنید.

18. کمک گرفتن از درمانگر و مشاوره برای یافتن ریشه‌ای علل حواس پرتی و از بین بردن تمامی عوامل آسیب زا

به عنوان آخرین راه‌حل مناسب برای غلبه بر حواس پرتی می‌توان به کمک گرفتن از یک مشاور و درمانگر متخصص در این حوزه اشاره کرد. شما با کمک و راهنمایی‌های یک متخصص می‌توانید تلاش کنید تا علل اصلی حواس پرتی خود را شناسایی کنید و با یافتن این علل، به سراغ حل کردن ریشه‌های اصلی آن بروید. به این ترتیب به مرور زمان دلایل و ریشه‌های درگیری با حواس پرتی را برای خود کاهش می‌دهید و می‌توانید تمرکز و توجه بیشتری را برای خود به وجود آورید.

| حتما بخوانید:  چرا تغییر نمیکنیم؟

جمع بندی پایانی مقاله

اگر حواس پرتی به عنوان یک مشکل در زندگی شما سایه افکنده است و دردرسرهای آن شما را اذیت می‌کند، لازم است تا راهکارهایی را برای غلبه بر حواس پرتی استفاده کنید. در این مقاله و آنچه که گذشت، به بیان 18 مورد از راهکارهای ممکن برای غلبه بر حواس پرتی پرداختیم. راهکارهایی که به شما کمک کند تا بتوانید با کاهش حواس پرتی خود و افزایش متمرکز روبه‌رو شوید و حال بهتری را برای خود ایجاد کنید. امید است خواندن این مقاله و نکات بیان شده، نتایج ذکر شده را برای شما در بر داشته باشد.

منابع: drshaghayeghdarvishiiribnewschetor

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات کاربران
بازخورد داخلی
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مطالب
داغ‌ترین برچسب‌ها
0
تجربه و دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx