تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب

تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب

1K
بدون دیدگاه

به زودی …

این صفحه را به اشتراک بذارید!

تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب چیست؟ چگونه می‌توانیم در صورت داشتن اعتماد به نفس کاذب آن را از بین ببریم؟ اعتماد به نفس اهمیت بسیار زیادی در زندگی هر فرد دارد، به گونه‌ای که می‌توان آن را شاه کلید بسیاری از موفقیت‌ها در زندگی دانست. تفاوتی نمی‌کند چه جایگاهی داشته باشید و اهدافتان چه قدر کوچک یا بزرگ باشند، مهم این است که در صورت نداشتن اعتماد به نفس، رسیدن به رویاهایتان را دشوار است. البته نوعی از اعتماد به نفس نیز وجود دارد که آن را با نام اعتماد به نفس کاذب می‌شناسند. این نوع اعتماد به نفس در برخی از موارد کارساز است، اما باید بدانید که نمی‌توانید برای همیشه روی آن حساب کنید.

تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب چیست

شاید تاکنون بارها در زندگی اعتماد به نفس کاذب داشته‌اید، اما متوجه آن نشدید. به منظور افزایش آگاهی شما عزیزان در این باره، به بررسی تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب می‌پردازیم. در ادامه این نوع اعتماد به نفس‌ها را به طور کامل شرح می‌دهیم و خواهید دانست که وجود هر کدام در زندگی، چه اثراتی را برایتان به دنبال خواهد داشت.

نشانه‌های که کمک می‌کنند به تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب پی ببریم

برای آن که به تفاوت این دو پی ببرید، قصد داریم در این بخش در مورد نشانه‌های اعتماد به نفس کاذب صحبت کنیم. با توجه به این نشانه‌ها و بررسی آن‌ها در خودمان می‌توانیم اعتماد به نفس کاذب و واقعی را از یکدیگر تفکیک کنیم. این نشانه‌ها عبارتند از:

| حتما بخوانید:  تفاوت اعتماد به نفس و خودشیفتگی

حالات فرد

فردی که به خوش اعتماد داشته باشد، در هر موقعیتی که قرار بگیرد، احساس آرامش و راحتی خود را از دست نمی‌دهد. حالت بدنی این افراد کاملاً نشان دهنده‌ی آرامش آن‌ها است و تحت هیچ شرایطی دست و پاهایشان به اصطلاح به یکدیگر قفل نمی‌کند. به عنوان مثال، اگر در حین صحبت کردن فرد پاهایش را بیش از اندازه باز کند، احتمالاً دارای اعتماد به نفس کاذب است.

حرکات و زبان بدن

تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب در افراد را می‌توان با توجه به حالات بدنی آن‌ها متوجه شد. معمولاً افراد که صاف می‌ایستند، حالتی آرام دارند و حرکات بدنی آن‌ها روان و منعطف است، دارای اعتماد به نفس واقعی هستند. با توجه به این مورد، می‌توان گفت اگر فردی در حین صحبت کردن، در انجام حرکات بدنی‌اش اغراق کند، اعتماد به نفسی کاذب دارد.

نشانه‌های که کمک می‌کنند به تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب

نحوه‌ی مواجه شدن با سؤالات

فردی که اعتماد به نفس کاذب دارد، در هنگام پاسخ به سوالاتی با تعداد بالا، عصبی می‌شود. این افراد از این که مورد سوال قرار بگیرند، ناراحت می‌شوند. از تفاوت های اعتماد به نفس واقعی با کاذب این است که افراد با اعتماد به نفس کاذب مدام انرژی و تمرکز خود را بر روی این گذاشته‌اند که حرکات و رفتارشان درست باشد و با اعتماد به نفس جلوه کنند.

غرور و تکبر

افرادی که دارای اعتماد به نفس واقعی هستند، از کامات مناسب و موقر استفاده می‌کنند. نیازی نمی‌بینند که در مورد صحبت‌هاشان، اطلاعات اضافی بدهند. به عنوان مثال، این که از کجا این اطلاعات را بدست آورده‌اند و چه قدر در مورد آن موضوع می‌دانند. تخصص و تبحر افرادی که دچار اعتماد به نفس کاذب نیستند، کاملاً مشخص است.

| حتما بخوانید:  فرق غرور با اعتماد به نفس چیست؟

تغییر در تصمیمات و نظرات

از دیگر تفاوت های اعتماد به نفس واقعی و کاذب، تغییر در تصمیمات و نظرات است. فردی که به حرف‌ها و کارهای خود اعتماد دارد، دارای اعتماد به نفس واقعی است. نظرات دیگران باعث نمی‌شود تصمیم خود را تغییر دهد. در واقع به حرف و فکر تمام افراد توجه نمی‌کند. البته لازم به ذکر است که این افراد به پیشنهادات دیگران گوش می‌کنند، اما صرفاً هر حرفی را جدی نمی‌گیرند.

چرا اعتماد به نفس کاذب به ضررمان است؟

لازم است سؤال بالا را اصلاح کنیم و این گونه بگوییم که اعتماد به نفس کاذب در طولانی مدت به ضررمان است. بنابراین می‌توان گفت که اگر خارج از محدوده راحتی‌مان و در یک موقعیت چالش برانگیز و سخت، بخواهیم وانمود کنیم که اعتماد به نفس داریم، ایرادی نداشته باشد و حتی در آن موقعیت راه حل بسیار مناسبی باشد. اما باید بدانید که در طولانی مدت به ضررمان است.

اگر به دنبال اعتماد به نفس پایدار هستید، نمی‌توانید این مهارت اکتسابی را با تظاهر داشتن به اعتماد به نفس بدست آورید. برخی از افراد تصور می‌کنند که اگر طولانی مدت به این مسئله وانمود کنند، می‌توانند آن را جزئی از شخصیت خود کنند. اما واقعیت این است که چنین عملی، اصلاً نمی‌تواند به رشد اعتماد به نفس واقعی کمک کند. این مهم‌ترین تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب است.

علاوه بر این‌ها، زمانی که تظاهر به انجام کاری می‌کنید، در واقعیت در حال سرکوب کردن احساساتتان هستید. در نهایت باید یک روزی با این احساسات رو به رو شوید. در نتیجه می‌توان گفت که اعتماد به نفس کاذب یا همون وانمود کردن به داشتن اعتماد به نفس، کمکی به شما نخواهد کرد و حتی در طولانی مدت منجر به بروز مشکلات متعددی می‌شود.

با تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب آشنا شده‌اید

چگونه اعتماد به نفس کاذب را از بین ببریم؟

اکنون که با تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب آشنا شده‌اید، در ادامه راهکارهایی را بیان می‌کنیم که با استفاده از آن‌ها، می‌تواند در صورت داشتن اعتماد به نفس کاذب به مرور زمان آن را از بین ببرید.

هیچ یک از ما شبیه هم نیستیم و علایق متفاوتی داریم. تلاش کنید خود واقعی‌تان را بشناسید و به دنبال چیزهایی باشید که واقعاً آن‌ها را می‌خواهید. سعی کنید همیشه در زندگی با خودتان رو راست باشید. درست است که تشخیص ضعف توانایی‌ها چندان کار ساده‌ای نیست، اما کمک می‌کند به بهتر شدن خود واقعی‌تان کمک کنید.

لازم نیست همیشه بهترین باشید. همه‌ی ما ممکن است در مقاطعی از زندگی دچار ناراحتی و بی‌حوصلگی بشویم. لازم نیس همه چیز شما مردم پسند باشد و ظاهر عالی و فوق العاده‌ای داشته باشید. اینقدر در زندگی به خودتان سخت نگیرید و با پذیرفتن خودتان به رشدتان در زندگی کمک کنید.

به دنبال انجام چالش‌های جدیدی در زندگی باشید. در بسیاری از مواقع شکست می‌خورید، اما باید بدانید که این شکست می‌تواند مقدمه‌ی موفقیت‌ها و پیروزی‌های شما باشد. فرصت‌های زندگی خود را به خاطر ترس از شکست‌های زندگی از دست ندهید، امتحانشان کنید.

| حتما بخوانید:  تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس

به دنبال یاد گرفتن مهارت‌های جدید باشید. یکی از تفاوت های اعتماد به نفس واقعی و کاذب در افراد این است که افراد نه تنها از رو به رو شدن با چالش‌ها ترسی ندارند، بلکه در مواجه شدن با آن‌ها، حس خوبی دریافت می‌کنند. پیشنهادمان به افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند، این است که در ابتدا با چالش‌های کوچک شروع کنند.

درست است که وجود مشکلات باعث ایجاد ناراحتی می‌شوند، اما می‌توان این طور به این موضوع نگاه کرد که وجود این مشکلات به زندگی‌مان معنا می‌دهند. به جای فرار کردن از مشکلات، به دنبال آن‌ها بروید. تلاش کنید در صورت مواجه شدن با هر مشکلی در زندگی، محکم بایستید و از دیگران نیز در صورت نیاز کمک بگیرید. تنها حواستان باشد که به هیچ عنوان تلاش نکنید مشکلاتتان را فراموش کنید.

کلام پایانی

در این مطلب تلاش کردیم با بیان کردن مثال‌های متعدد، به شرح تفاوت اعتماد به نفس واقعی و کاذب بپردازیم. دانستید که افراد دارای اعتماد به نفس کاذب چه نشانه‌هایی دارند و چگونه این اعتماد به نفس به مرور زمان، در ما و زندگیمان تأثیر می‌گذارد. همچنین در پایان به طور مفصل در رابطه با راهکارهایی صحبت کردیم که کمک می‌کند اعتماد به نفس کاذب را از بین ببریم و به جای آن اعتماد به نفس واقعی را جایگزین کنیم و باعث رشد خود در زندگی شویم.

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات کاربران
بازخورد داخلی
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مطالب
داغ‌ترین برچسب‌ها
0
تجربه و دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx