آیا سیر برای درمان قند خون مفید است

آیا سیر برای درمان قند خون مفید است؟

911
بدون دیدگاه

به زودی …

این صفحه را به اشتراک بذارید!

سیر، به عنوان یک ماده ضد دیابت شناخته می‌شود، زیرا این گیاه قادر به تنظیم میزان قند در خون است. همه افرادی که دچار بیماری قند هستند و یا چربی در بدنشان تجمع پیدا می‌کند، باید تا جای ممکن از سیر استفاده نمایند. سیر توانایی کاهش سطح گلوکز خون را دارد. علاوه بر این، خاصیت ضد میکروبی، ضد سرطان و آنتی‌اکسیدان سیر نیز در بهبود سیستم ایمنی بدن مؤثر است.

| حتما بخوانید:  قوی‌ترین پایین آورنده قند خون

فواید مصرف سیر برای افراد مبتلا به دیابت عبارتند از:

  • کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا که تقریباً 80 درصد از افراد دیابتی را تحت تأثیر قرار می‌دهند و مصرف سیر می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.
  • تأثیرخوب سیر خام در کاهش سطح قند خون و پیشگیری از آترواسکلروز (از دست‌رفتن انعطافپذیری عروق) که در بیماران دیابتی بیشتر دیده می‌شود.
  • سیر به عنوان منبعی خوب ویتامین C و B6 است که ویتامین C به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند و ویتامین B6 در بهبود متابولیسم کربوهیدرات‌های بدن نقش دارد.
  • دیگر فواید سیر شامل کاهش سطح کلسترول، تری گلیسیرید خون، حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی، کاهش فشار خون، خاصیت ضدتوموری، پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، و خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی قوی است.

فواید مصرف سیر برای افراد مبتلا به دیابت

عوارض جانبی مصرف سیر

سیر، به لحاظ طعم و بو، بسیار قوی است. اگرچه خوردن سیر به طور کلی بی خطر است، اما ممکن است باعث بروز عوارض جانبی کوچک زیر شود:

  • سوزش معده
  • نفخ معده
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اسهال

اگر سیر تازه می خورید، احتمالاً این عوارض را تجربه خواهید کرد. اگر شما داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید، زیرا مصرف سیر ممکن است اثرات این داروها را تقویت کند.

نتایج آزمایشگاهی در رابطه با تاثیر سیر بر روی دیابت

یافته های زیادی از تحقیقات انجام شده بر حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که مصرف سیر باعث کاهش سطح گلوکز سرم می‌شود. با این حال، تعداد محدودی مطالعه درباره اثر مصرف سیر بر سطح گلوکز سرم در انسان انجام شده است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.

| حتما بخوانید:  قند خون نرمال برای افراد عادی و دیابتی

مطالعه شامل 26 بیمار دیابتی نوع 2 با سطح گلوکز سرم خون ناشتا بین 126 تا 180 میلی‌گرم در دسی‌لیتر بود، که در طی دو روز با فاصله یک هفته انجام شد. در هر روز آزمایشی، بیماران یکی از دو نوع صبحانه، یعنی صبحانه معمولی (شامل نان، پنیر، ماست و خیار) و صبحانه مورد آزمایش (صبحانه معمولی با اضافه کردن 20 گرم سیر تازه) مصرف می‌کردند. در هر مرحله، نمونه های 2 میلی‌لیتر خون در وضعیت ناشتا و به مدت زمان 60، 120 و 180 دقیقه پس از مصرف غذا برای اندازه‌گیری میزان گلوکز و انسولین سرم با استفاده از روش های گلوکز اکسیداز و RIA (Radio Immuno Assay) جمع آوری شدند. یافته ها از طریق آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر و با قبول سطح معناداری 05/0> p بررسی شدند.

نتایج آزمایشگاهی در رابطه با تاثیر سیر بر روی دیابت

این مطالعه روی 24 بیمار (13 مرد و 11 زن) مبتلا به دیابت با میانگین سن 4/7 ± 4/49 سال و میانگین مدت بیماری دیابت 05/5 ± 9/6 سال انجام شد. مقایسه میانگین سطح گلوکز سرم بعد از مصرف دو نوع صبحانه نشان داد که مصرف صبحانه حاوی سیر نسبت به صبحانه معمولی باعث کاهش چشمگیری در سطح گلوکز سرم می‌شود و این تفاوت از نظر آماری معنادار است (05/0p<). علاوه بر این، افزایش معناداری در سطح انسولین سرم پس از مصرف صبحانه حاوی سیر مشاهده شد (05/0p<).

| حتما بخوانید:  عرقیات پایین آورنده قند خون

بنابراین، مصرف سیر در وعده صبحانه باعث کاهش سطح گلوکز و افزایش انسولین سرم پس از وعده غذایی در بیماران دیابتی می‌شود. به همین دلیل، مصرف روزانه سیر تازه در وعده‌های غذایی احتمالا می‌تواند در کاهش سطح گلوکز سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 موثر باشد. به علاوه، پیشنهاد می‌شود که بررسی‌های بلند مدت و طولانی مدت درباره مصرف سیر در افرادی که تحمل آن را دارند انجام شود.

سخن آخر

شما می توانید از سیر برای بهبود طعم و کیفیت غذاها استفاده کنید. به شما در حفظ بهتر سلامتی تا حد زیادی کمک می‌کند. برای بهترین نتایج، باید سیر را به طور منظم و به میزان متوسط مصرف کنید. طبخ سیر باعث کاهش پتانسیل درمانی آن می‌شود، بنابراین بطور قطعی از سیر تازه و خام در غذاهای خود استفاده کنید. مکمل‌های سیر نیز، مانند پودر سیر، یکی از گزینه‌هایی است که می‌توانید انتخاب کنید، اما قبل از استفاده باید با پزشک خود مشورت کنید.

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات کاربران
بازخورد داخلی
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مطالب
داغ‌ترین برچسب‌ها
0
تجربه و دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx