فرق غرور با اعتماد به نفس چیست

فرق غرور با اعتماد به نفس چیست؟

1K
بدون دیدگاه

به زودی …

این صفحه را به اشتراک بذارید!

اعتماد به نفس از مهم‌ترین حس‌هایی هست که هر شخصی برای تکامل و داشتن یک زندگی کامل و بدون نقص بهش نیاز داره. امکان اینکه یک شخص استعدادها و توانایی‌های زیادی رو دارا باشه وجود داره، اما استفاده و به کار بردن از این توانایی‌ها ملزم به حضور اعتماد به نفس در رده احساسات درونی هست. هنگامی که یک شخص از سوی خودش پذیرفته بشه و به خودش اعتماد کنه، اون وقت می‌شه انتظار داشت که جامعه هم پذیرای اون شخص‌ و مهارت‌های وجودیش باشه. لذا اعتماد به نفس از ملزومات شخصیتی هر انسانی محسوب می‌شه. البته اعتماد به نفس دو نوع بد و مخرب هم داره. اولین نوع اعتماد به نفس مخرب، اعتماد به نفس کاذب هست که به اعتماد و اطمینان به توانایی‌ها، استعدادها و مهارت‌هایی که وجود خارجی ندارن گفته می‌شه. و نوع دوم اعتماد به نفس مخرب، اعتماد به نفسی هست که به جهت اغراق و زیاده روی در خود باوری با غرور اشتباه گرفته می‌شه و افراد اعتماد به نفس رو جایگزینی برای غرور قرار می‌دن. از این جهت، می‌خوایم توی این بررسی به نقد و پاسخ سوال فرق غرور با اعتماد به نفس چیست بپردازیم.

فرق غرور و تکبر با اعتماد به نفس چیست

فرق غرور و تکبر با اعتماد به نفس چیست؟

برای پاسخ به سوال “فرق غرور با اعتماد به نفس چیست؟” لازم هست که ابتدا هر دو عامل رو به صورت مختصر اما کامل تعریف کنیم تا اول یک نگاه و ذهنیت کلی از فرق دو نمونه مذکور داشته باشیم.

غرور، تکبر و خود بزرگ بینی

غرور به معنای حسی هست که فرای اونچه که باید به فرد حس بزرگ بودن و قدرتمند بودن رو می‌ده. در حقیقت غرور جنبه بد شخصیت افراد هست، چون فرد مغرور دیگران رو از خودش کم‌تر می‌بینه و حس می‌کنه از بقیه بالاتر و بهتر هست. در مورد غرور و تکبر برابری صادق نیست و همیشه برتری حکم فرماست. فرد مغرور به شخصی گفته می‌شه که خودش رو ارزشمندتر و بالاتر از جایگاهش می‌دونه. غرور یک نوع عامل مخرب برای شخصیت هست که افراد رو به سمت ناتوانی سوق می‌ده. غرور بانی به هم خوردن ارتباطات و دوری افراد هست. فرد مغرور قادر به پیشرفت نخواهد بود چون هیچ وقت در جایگاه اصلی خودش قرار نمی‌گیره و نمی‌دونه دقیقا به چقدر تلاش برای پیشرفت نیاز داره.

| حتما بخوانید:  تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس

اعتماد به نفس

پیش از این مطالبی راجع به چیستی و چگونه بودن اعتماد به نفس بیان شد اما به صورت کلی حس اعتماد به نفس یک نوع اعتدال درونی میان توانایی‌ها و باورهاست‌. در اعتماد به نفس شما به اونچه که وجود داره ایمان دارین و اطمینان به یک توانایی موجود سبب رشد اون توانایی در جهت مثبت و قرارگیری فرد در مسیر پیشرفت و ترقی می‌شه. اعتماد به نفس از جمله مهم‌ترین اصل‌های پایه‌ای و قدرتمند زندگی افراد موفق هست.

با توجه به دو تعریف ارائه شده، هم اکنون حدس تفاوت بین غرور و تکبر با اعتماد به نفس آنچنان سخت نیست. بنابراین در ادامه به کنکاش این تفاوت خواهیم پرداخت.

فرق غرور با اعتماد به نفس

تفاوت اعتماد به نفس با غرور و تکبر چیست؟

همانطور که گفته شد غرور و تکبر دو عامل بسیار متفاوت هستن که در دو جهت متفاوت از یکدیگر قدم بر می‌دارن. غرور حسی مازاد بر موجودیت توانایی‌هاست، اما اعتماد به نفس دقیقا به اندازه مقدار توانایی‌ها وجود داره و با مقیاس درست اندازه گیری می‌شه. به طور مثال شما قادر به مهارت برنامه نویسی و کد زنی در حد مقدماتی هستین، اعتماد به نفس در این زمینه یعنی شما به همون اندازه که توی این موضوع مهارت دارین به خودتون اعتماد هم دارین و این اطمینان باعث می‌شه از حداکثر استعداد و مهارتتون استفاده کنین، اما غرور حسی هست که به شما اجازه آشکار کردن توانایی رو نمی‌ده، به طوری که شما حتی خجالت می‌کشین که بیان کنین در حد مقدماتی از برنامه نویسی سر در میارین و دوست دارین همه فکر کنن که مهارت شما در حد پیشرفته هست که این طرز تفکر ریشه در غروری داره که باعث می‌شه خودتون رو بزرگ‌تر از دیگران ببینین و بخواین دیگران هم شما رو بزرگ ببینن.

غرور حس بدی رو به افراد منتقل می‌کنه، وقتی یک فرد مغرور شروع به صحبت کردن می‌کنه شما حس می‌کنین که نگاه از بالا به پایین شخص آزار دهنده هست. اما هنگامی که یک فرد دارای اعتماد به نفس در حال مکالمه باشه، شما از استوار بودن کلمات و اطمینان پشت جملاتش لذت می‌برین.

از سوی دیگر افراد مغرور دائما در حال شرح و تبلیغ خودشون هستن. یک فرد مغرور به صورت منظم از خودش و برتری‌هاش تعریف می‌کنه و در مقابل فرد با اعتماد به نفس، نیازی به ارائه و تبلیغ خودش نداره؛ چرا که فردی که دارای اعتماد به نفس باشه باور داره که توانایی‌هاش و مهارت‌هاش وجود دارن و نیازی به اثبات و نشون دادن اون‌ها به بقیه نداره.

افراد مغرور به صورت پیوسته در حال دروغ گویی و ذکر عناوین پوشالی هستن تا با بازگویی و ادعاهای توخالی، حس بد کمبودها و کاستی‌های خودشون رو بپوشونن و ادعاهای دروغینشون جایگزینی برای ناتوانی‌هاشون باشه.

مهم‌ترین و بارزترین تفاوت بین فرد مغرور و فرد با اعتماد به نفس حس درونی این دو نفر هست. فرد مغرور هیچ لذتی از حرف‌ها و صحبت‌های غیر واقعی خودش نمی‌بره، در حالی که فرد با اعتماد به نفس از حرف‌ها و رفتار خودش لذت می‌بره. چرا که فرد با اعتماد به نفس یقین داره که در حال صحبت از حقیقت هست و فرد مغرور بر بی پشتوانه بودن ادعاهای خودش نیز واقف هست.

تفاوت اعتماد به نفس با غرور و تکبر چیست

افراد با اعتماد به نفس از پیشرفت کردن لذت می‌برن و مدام برای پیشرفت بیشتر تلاش می‌کنن، در حالی که انسان‌هایی که غرور تمامیت اون‌ها رو در بر گرفته مدام در حال نشون دادن برتری خودشون هستن و زمانی برای تثبیت و افزایش این برتری ندارن.

افراد مغرور و خود بزرگ بین تشنه توجه هستن و دوست دارن که همیشه در مرکز توجه و تمرکز افراد قرار بگیرن، اما افرادی که اعتماد به نفس دارن، از آنچنان عزت نفسی برخوردار هستن که هیچ کمبودی درون خودشون برای جویا شدن توجه از سمت دیگران حس نمی‌کنن.

افراد مغرور برای اثبات خودشون و تایید دیگران خیلی پا فشاری می‌کنن و نیاز دارن که دیگران اون‌ها رو تایید کنن و برتری اون‌ها رو بپذیرن، اما افرادی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستن هیچ گونه نیازی به تایید شدن از دیگران و اطرافیان ندارن.

به صورت کلی اونچه که از تفاوت‌ها و فرق‌های بین افراد مغرور و با اعتماد به نفس بیان شد، تنها بخشی از کل تفاوت‌های موجود هستن. شخصیت این دو نفر اونقدر متفاوت و پر از فاصله هست که با هیچ مقیاسی نمی‌تونیم این تفاوت و فاصله رو بسنجیم. سعی کنین به جای غرور داشتن و پروروندن حس مضاعف خود بزرگ بینی درون خود، استعدادها، توانایی‌ها، مهارت‌ها و داناییتون رو افزایش بدین و اعتماد به نفس لازم رو در همون جهت کسب کنین تا در رده افراد موفق و با اعتماد به نفس قرار بگیرین.

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات کاربران
بازخورد داخلی
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مطالب
داغ‌ترین برچسب‌ها
0
تجربه و دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx