تفاوت حسابداری با مدیریت مالی

تفاوت حسابداری با مدیریت مالی

228
بدون دیدگاه

به زودی …

این صفحه را به اشتراک بذارید!

حسابداری و مدیریت مالی دو واژه ای هستند که معمولا نام آن ها کنار یکدیگر استفاده می شود و همین موضوع باعث شده که بسیاری از افراد گمان کنند این دو حوزه یکسان هستند؛ در حالی که باید گفت این چنین نیست و حسابداری و مدیریت مالی با یکدیگر تفاوت دارند. حال برای آنکه شما درک درستی از این موضوع پیدا کنید، در ادامه تفاوت حسابداری با مدیریت مالی را موردبررسی قرار می دهیم تا متوجه تفاوت ها شوید و در نهایت تصمیم نهایی خود را بگیرید.

برای آنکه تفاوت این دو حوزه را به طورکامل متوجه شوید، باید بدانید که مفهوم هریک از این دو حوزه چیست؛ از همین رو در ادامه تعریف دقیق تری از هر حوزه را در اختیارتان قرار می دهیم تا بتوانید به درک درستی برسید.

منظور از حسابداری چیست؟

فردی که به سراغ آموزش حسابداری می رود و در نهایت یک حسابدار می شود، درواقع به مهارتی می رسد که می تواند اطلاعات مالی یک شرکت و سازمان را در ابتدا شناسایی و اندازه گیری کند و بعد از ثبت و گزارش گیری گزارش کاملی آماده کند. در تعریف دیگر می توان گفت، حسابداری به بررسی وقایع گذشته می پردازد و تاریخ محور است؛ یعنی وقایعی که تاریخ آن ها قدیمی تر می باشند موردبررسی قرار می گیرند.

حال با این تعریف، شاید بسیاری از افراد حسابداری را با دفترداری اشتباه بگیرند یا آن ها را یکی بدانند، در حالی که باید گفت دفترداری خود یکی از بخش های حسابداری است و یک دفتردار وظیفه ثبت، طبقه بندی و خلاصه سازی امور را دارد. حسابداری یک حوزه جامع تر و کامل تر می باشد که در گذشته در دفاتر حساب انجام می شد، اما امروزه با پیشرفت های صورت گرفته، نرم افزارهای مخصوصی هستند که حسابداران می توانند با آن ها کارهای مربوطه را انجام دهند.

یک حسابدار چه وظایفی دارد؟

حسابداری از آن دسته فعالیت هایی به شمار می آید که نقش قابل توجهی در یک سازمان و مجموعه دارد و اگر یک حسابدار بتواند به وظایف خود به شکل دقیق و جزء به جزء عمل کند، به بهبود عملکرد سازمان کمک قابل توجهی خواهد کرد. وظایف یک حسابدار به طور کلی به 4 دسته تقسیم می شود که عبارتند از:

  1. مهارت های دفترداری و حسابداری هزینه ها

  2. حسابداری مدیریت و انجام بودجه بندی ها

  3. حسابرسی حساب ها، تهیه گزارش و ارائه گزارشات به بخش های مربوطه

  4. تحلیل اطلاعات و داده ها و دادن مشاوره

منظور از مدیریت مالی چیست؟

در بخش قبل حسابداری را بررسی کردیم، اکنون برای آنکه تفاوت حسابداری با مدیریت مالی را متوجه شوید، در این بخش به تعریف اینکه مدیریت مالی چیست می پردازیم. در معنی آکادمیک، مدیریت مالی درواقع به معنای برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل فعالیت های مالی مانند تامین بودجه و … است. به تعبیر دیگر می توان گفت فردی که در حوزه مدیریت مالی فعالیت می کند، مدیریت منابع مالی آن سازمان و مجموعه را به دست می گیرد تا بتواند اهداف مجموعه را کنترل کند.

همچنین در بخش قبل گفتیم نگاه حسابداری به وقایع رخ داده در گذشته است، اما مدیریت مالی به این شکل نمی باشد و نگاهی که دارد رو به جلو است؛ یعنی وضعیت و جایگاه کنونی سازمان را در نظر می گیرد و فعالیت ها را به گونه ای برنامه ریزی می کند که به هدف درنظر گرفته شده برای موفقیت نزدیک شود.

| حتما بخوانید:  تفاوت حسابداری با حسابرسی چیست؟

یک مدیر مالی چه وظایفی دارد؟

آیا با مطالعه تعاریف، متوجه تفاوت حسابداری با مدیریت مالی شدید؟ در ادامه وظایف یک مدیر مالی را نیز بررسی می کنیم تا درک درستی از این تفاوت پیدا کنید.

  1. تصمیم گیری در رابطه با سرمایه گذاری ها

  2. تصمیم گیری در رابطه با تامین مالی

  3. تصمیم گیری در رابطه با سیاست تقسیم سود

اگر یک مدیر مالی به هر سه وظیفه نام برده شده در راستای هدف سازمان عمل کند، ارزش شرکت در کوتاه ترین زمان افزایش پیدا می کند و ثروت سهامداران نیز طبیعتا رشد پیدا خواهد کرد.

تفاوت های کلیدی حسابداری با مدیریت مالی

تفاوت های کلیدی حسابداری با مدیریت مالی

برای آنکه به درک درستی از تفاوت حسابداری با مدیریت مالی برسید، ما تا به اینجای مقاله تعاریف هریک از این حوزه ها را در اختیارتان قرار دادیم و وظایف یک حسابدار یا مدیر مالی را نیز گفتیم. اگر همچنان تفاوت این دو حوزه را به خوبی درک نکرده اید، در این بخش کلیدی ترین تفاوت ها را می گوییم تا راحت تر بتوانید این موارد را درک کنید.

  • حسابداری بیشتر به موضوع گزارش مربوط می شود و یک حسابدار موظف است گزارش های لازم را تهیه کند. این در حالی می باشد که در مدیریت مالی، فرد دارایی ها و منابع شرکت را مدیریت می کند و این مدیریت به گونه ای است که استفاده از دارایی ها موثرتر شود.

  • هدفی که برای یک حسابدار تعیین می شود، استفاده از رویه ها و قوانین استاندارد مالی و تهیه و ارائه اطلاعات مالی است؛ اما مدیر مالی موظف است مدیریت منابع را به گونه ای انجام دهد که کسب و کار بازدهی بیشتری داشته باشد و ثروت بیشتری ایجاد شود.

  • اطلاعاتی که توسط حسابدار جمع آوری می شوند، در اختیار سرمایه گذاران، تنظیم کنندگان و تحلیلگران قرار می گیرند؛ در حالی که اطلاعات جمع آوری شده توسط مدیر مالی در اختیار مدیر مجموعه قرار می گیرد.

  • حسابداری برای بررسی موقعیت مالی شرکت است، اما مدیریت مالی یک نگاه کلی از آینده فعالیت های تجاری شرکت را ارائه می دهد و به آینده سازمان مربوط می شود.

  • حسابداری نگاهی به گذشته دارد و یک حسابدار تراکنش ها و امور مالی مربوط به قبل را انجام می دهد، در حالی که مدیریت مالی به این شکل نیست و دیدگاه اصلی آن آینده می باشد.

  • آخرین تفاوت حسابداری با مدیریت مالی این است که یک حسابدار همه اطلاعات و داده ها را جمع آوری و بررسی می کند و در نهایت گزارشی که تهیه می کند را در اختیار مدیر مالی قرار دهد.

کلام آخر

اکنون که شما با تفاوت حسابداری با مدیریت مالی آشنا شدید، باید تصمیم بگیرید که فعالیت خود را در کدام حوزه پیگیری کنید. اگر فکر می کنید حسابداری حرفه خوب و مناسبی برای شماست، بهترین آموزشگاه حسابداری در تهران را انتخاب و آموزش حسابداری را شروع کنید. اگر به مدیریت مالی علاقه دارید، آموزش های لازم و مربوط به آن را پشت سر بگذارید تا بتوانید در ادامه فعالیت خود را به عنوان یک مدیر مالی شروع کنید.

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات کاربران
بازخورد داخلی
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مطالب
داغ‌ترین برچسب‌ها
0
تجربه و دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx