تفاوت حسابداری با حسابرسی چیست

تفاوت حسابداری با حسابرسی چیست؟

231
بدون دیدگاه

به زودی …

این صفحه را به اشتراک بذارید!

حسابداری و حسابرسی هر دو از جمله امور مالی مربوط به سازمان ها و شرکت ها به شمار می آیند و هردو به یکدیگر نیز مربوط هستند؛ اما باید گفت این دو مورد با وجود ارتباطی که با یکدیگر دارند، در عمل، اجراء و استانداردها فرق دارند. از همین رو تصمیم داریم در این مقاله به بررسی تفاوت حسابداری با حسابرسی بپردازیم تا شما با هرآنچه به این دو حرفه مربوط است آشنا شوید و بتوانید تصمیم بگیرید که آموزش حسابداری را شروع کنید یا آموزش حسابرسی را؛ پس در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات لازم در اختیارتان قرار گیرد.

تعریف حسابداری

حسابداری زبان تجارت است و با کمک آن می توان فرآیندهای مالی مختلفی اعم از تجزیه و تحلیل معاملات مالی، بررسی صورت حساب ها، بررسی سود و زیان ها، بررسی حقوق و دستمزد کارمندان و … را انجام داد. این حرفه به قدری اهمیت دارد که می توان گفت تقریبا به طور دائم و خودکار در سازمان ها و شرکت ها انجام می شود.

فردی که به عنوان حسابدار مشغول به فعالیت می شود، باید روزانه معاملات مالی یک شرکت و سازمان را بررسی کند. از جمله وظایفی که یک حسابدار دارد، این است که ورودی و خروجی های شرکت را بررسی کند و امور دیگری چون تعیین حقوق و دستمزد، کسر مالیات ها، تهیه اظهارنامه های مالیاتی و … را انجام دهد. در حقیقت می توان گفت جواب یکسری از سوالات در دست حسابداران است که با کار و بررسی هایی که انجام می دهند، می توانند به این سوالات پاسخ دهند. از جمله سوالاتی که یک حسابدار می تواند به آن ها پاسخ دهد عبارتند از:

  • در مدت زمان مشخص شرکت و سازمان چقدر محصول فروخته است؟

  • مجموع هزینه های پرداخت شده در مدت زمان مشخص چقدر است؟

  • آیا شرکت در حال سودآوری است یا در حال زیان دادن می باشد؟

  • نسبت سود و زیان به یکدیگر چقدر است؟

  • افراد مشغول به کار در این سازمان چقدر دستمزد دریافت می کنند؟

مواردی که به آن ها اشاره شد، تنها برخی از سوالاتی هستند که یک حسابدار می تواند به آن ها پاسخ دهد؛ اما باید بدانید که وظایف یک حسابدار از آنچه گفته شد بیشتر است و چنین فردی می تواند در بخش های مختلفی مشغول به فعالیت شود و امور متنوع مالی را انجام دهد.

تفاوت حسابداری و حسابرسی

تعریف حسابرسی

برای آنکه با تفاوت حسابداری با حسابرسی آشنا شوید، در بخش قبل محتوا به بررسی تعریف حسابداری پرداختیم، حال برای آنکه بتوانید این تفاوت را درک کنید، در این بخش تصمیم داریم به بررسی تعریف حسابرسی بپردازیم. در رابطه با این حرفه باید بگوییم یک حسابرس در حقیقت موظف است که سوابق مالی، صورت حساب های تجاری و … را بررسی کند. البته باید گفت برای آنکه یک حسابرس بتواند فعالیت خود را شروع کند، نیاز است صورت های مالی و نهایی تهیه شوند.

به تعبیر دیگر باید گفت حسابرسی یک عمل در جهت صورت های مالی است که باید به صورت منصفانه و بی طرفانه انجام شود. یعنی یک حسابرس موظف می باشد وضعیت مالی شرکت را بررسی کند و در نهایت اعلام کند که وضعیت مالی شرکت به شکل صحیح انجام شده است یا خیر! درواقع می توانیم بگوییم که دامنه کاری حسابرسی، توسط قوانین تعیین و اجرا می شوند.

مورد بعدی که باید به آن اشاره داشته باشیم، این است که حسابرسی به طورکلی دارای دو دسته اصلی می باشد که این دو دسته عبارتند از حسابرسی داخلی و حسابرسی خارجی. حسابرسی داخلی معمولا به کارمند سازمان واگذار می شود، اما برای حسابرسی خارجی حسابرس توسط سهامداران منصوب می شود و کارهای مربوطه را انجام می دهد.

تفاوت حسابداری و حسابرسی

همانطور که بررسی کردیم، حسابداری و حسابرسی هردو از جمله کارهایی هستند که به امور مالی یک شرکت و سازمان مربوط می شوند و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند؛ چراکه اگر به درستی انجام نشوند، تمام فعالیت های مالی شرکت دچار اختلال می شوند. در بخش ابتدایی مقاله تعریف حسابداری و حسابرسی را گفتیم؛ اما شاید همچنان متوجه تفاوت حسابداری با حسابرسی نشده باشید که در این بخش به شکل کامل تری این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

اصلی ترین تفاوت حسابداری با حسابرسی که باید بدانید این است که حسابداری به حفظ صورت های مالی شرکت مربوط می شود و یک حسابدار باید با بررسی بخش های مختلف تمام بررسی های مربوط به سازمان را انجام دهد. این در حالی است که در حسابرسی شرایط فرق دارد و یک حسابرس باید تمام صورت های مالی که بخش حسابداری آن ها را جمع آوری کرده است بررسی کند تا از صحت صورت حساب های مالی مطمئن شود.

مورد دیگری که تعیین کننده تفاوت حسابداری با حسابرسی است، به مدت زمان و دوره های کاری مربوط می شود. حسابداری به صورت روزانه توسط حسابداران یک سازمان و شرکت انجام می شود و در فواصل زمانی کوتاه گزارش های نهایی تهیه می شوند. این در حالی می باشد که حسابرسی هر سه ماه یا هر یک سال انجام می شود.

از دیگر تفاوت هایی که میان حسابداری و حسابرسی وجود دارد، می توان به این مورد اشاره کرد که در حسابداری صورت های مالی برای هر خرید و فروشی که انجام می شود به روز می شوند تا صورت های مالی موردنیاز تهیه شوند. اما در حسابرسی شرایط متفاوت است و یک حسابرس از صورت های مالی و گزارش هایی که حسابداران تهیه می کنند استفاده می کند تا صحت یا عدم صحت آن ها را متوجه شود.

| حتما بخوانید:  تفاوت حسابداری با مدیریت مالی

آیا حسابداری و حسابرسی با یکدیگر شباهت دارند؟

تا به اینجا به بررسی تفاوت حسابداری با حسابرسی پرداختیم، اما سوالی که شاید برای علاقه مندان به این حرفه ها پیش آید این است که آیا بین حسابداری و حسابرسی شباهتی نیز وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله؛ هردو مورد نام برده شده نیاز به شناخت کامل اصول حسابداری دارند و افرادی که مدرک حسابداری دارند نیز می توانند در این رشته ها مشغول به فعالیت شوند.

در هر دو رشته، یعنی حسابداری و حسابرسی، افراد آموزش می بینند که چگونه از دفاتر حسابداری، آمار و ارقام، محاسبات و تجزیه و تحلیل ها نگهداری کنند و صورت حساب های مالی را به صورت منصفانه آماده و سازمان دهی کنند.

اکنون که شما می دانید منظور از حسابداری و حسابرسی چیست و با تفاوت حسابداری با حسابرسی نیز آشنا شده اید، می توانید تصمیم بگیرید که کدام حرفه برای شما مناسب تر است. اگر به حسابداری علاقه دارید، آموزش حسابداری را با آکادمی آگاه حساب شروع کنید و اگر می خواهید حسابرسی را دنبال کنید، آموزش های مربوط به آن را پشت سر بگذارید.

کلام آخر

اگر می خواهید فعالیت خود را در زمینه های مالی سازمان ها و شرکت ها شروع کنید، باید در ابتدا متوجه شوید که شغل های مربوط به بخش های مالی دقیقا چه شغل هایی هستند و هرکدام چه وظایفی برعهده دارند. از همین رو ما در این مقاله تفاوت حسابداری با حسابرسی را موردبررسی قرار دادیم و شما را با این دو حرفه به طور کامل آشنا کردیم تا بتوانید بررسی های لازم را انجام دهید و بهترین حوزه را برای فعالیت انتخاب کنید.

منبع: آکادمی آگاه حساب

مطالب مرتبط
نظرات کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات کاربران
بازخورد داخلی
مشاهده همه دیدگاه ها
جدیدترین مطالب
داغ‌ترین برچسب‌ها
0
تجربه و دیدگاه خود را به اشتراک بگذاریدx